27 Haziran 2018 Çarşamba

TUZSUZ SAMPUAN NEDIR, FAYDALARI NELER? | SACTAKI ETKILERI | Dp tuzsuz sampuan

Selamlar!

Bu sıralar oldukça popülerleşen, kuaförlerin tavsiye ettiği tuzsuz şampuan mevzusuna bir el atmak istedim. İlk duyduğumda şampuanda zaten tuz mu oluyor ya tepkisini verdim açıkcası ama sonra konuyu araştırdım.

Araştırmalarım sonucunda tuzlu şampuanların saçların bazı noktalarına iyi gelmesi sebebiyle şampuan üreticileri şampuanlara tuz eklemeye başlamıştır. İçeriğinde tuz bulunan şampuanların onarıcı özelliği ön plana çıkıyor fakat saça şekil verme sorunu da bununla beraber geliyor. 

Tuzsuz şampuanlar ise saça daha sağlıklı ve güzel bir görünüm vermeyi vaat ediyor. Tuzlu şampuanlarda yaşanan şekil verme sorununun aksine tuzsuz şampuanlar hacim verme konusunda daha iyi olduğunu söylüyor.  

En büyük vaadi ise saçı matlıktan kurtarıp parlak bir görüntü vermek 

Paraben ve sülfat da içermiyorlar.

Tüm saç tiplerine uygun.

Benim deneyimlerime geçersek:



Bendekinin markası: Dex Professional Tuzsuz şampuan (bildiğim kadarıyla sadece kuaförlerde mevcut)



Doğal içerikli şampuanlarda olduğu gibi bu da diğer şampuanlara nazaran daha az köpürüyor. Yıllardır alışmışız köpürmeyince sanki iyi yıkanmıyor gibi hissediyoruz fakat saçları kirden arındırdığına eminim.


Öncellikle ben oldukça sevdim. Şekil vermesi kolay olacak vaadi beni korkutmuştu sertleştirir mi acaba diye fakat öyle bir sorun yaşamadım fakat her saç yıkamamdan sonra olduğu gibi ardından saç yağı kullandım.

Parlaklık konusu: gözle görülür woow dedirtecek bir parlama olmadı fakat matlaştırma asla olmadı onu söyleyebilirim.

Şekil konusu: benim saçı normalde düz fakar altlarda, aralarda hafif dalgalanmalar oluyor, bununla yıkadıktan sonra ve kurutma makinesiyle kuruttuktan sonra o dalgalanmalar neredeyse yok oldu. Anladığım kadarıyla saçın doğal şeklini korumaya yardımcı.

Kabarıklık konusu: saçımı yıkadığım ve kuruttuğum ilk gün malesef ki kabarıklıklarla uğraşıyorum düzlü saçlı olduğum için çok önemli bir durum değil ama böyle sanki elektriklenmiş gibi bir görüntü oluşuyor bundan hoşlanmıyorum. Bu şampuan bunu minimuma indirdi diyebilirim.

Endişelendiğim tek konu: Benim saç tipim özellikle dipler yağlı oldukça. Bu sıralar denediğim şampuanlar onu azalmıştı. Umarım zamanla saçlarım yeniden yağlı görüntüsüne dönmez :(



Bendekinin içeriği bu şekilde(pek anlamıyorum ben açıkcası bu içerik işlerinden)

İnce telli, seyrek veya hacimsiz saç şikayeti olanlara ben de şiddetle tavsiye ederim.

Fiyat konusuna gelirsek: bildiğim kadarıyla bu ürün marketlerde vs. satılmıyor (belki bazı kozmetikçilerde olabilir) ben kuaförden aldım. ama oralarda satılmıyor olması sizi fiyat konusunda korkutmasın 10-30 tl arası bir fiyat aralığında bu şampuanlar üstelik 1 litre. 


Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Zamanla burayı güncellerim. bir sonraki yazıda görüşmek üzere...


Instagram:@selinblog



20 yorum :

  1. bende çok merak ediyorum bu tuzsuz şampuanları , en kısa zamanda da denemek istiyorum. paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Sizi takibe aldım, bloguma beklerim. https://fatihpinarca.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. yalnız şampuan doğal içerikli değil oldukça fazla kimyasal içerik mevcut, örneğin sodium laurel sulfate, bildiğin deterjanın köpürten kimyasalı. ki içerik kısmı miktara göre sıralanır bu durumda sudan sonra en çok kullanılan malzeme de bu sls oluyor. tuzlu/tuzsuz ayrımı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. dp dex sampuan bazi marketlerde mevcut ve cok iyi bir sampuan araştırırsaniz marketlerde bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Kullandığınız saç yağı hakkında lütfen bilgi rica ediyorum...

    YanıtlaSil
  6. Daha az köpürdüğünü soylemişsiniz ama bayaa köpürüyordu az kullanmama ragmen aynısını aldm kullandm duşta bile dokununca hissediliyordu sertliği saçım baya sertleşti tamam kolay sekil alıyo diyorsunuz ama hemen bozuluyo küçük küçük saçlar çıktı saçım şuan baya kabarık hiç tavsiye etmem tek iyi yönü güzel kokuyordu kokusu içinde saçımı mahvedemem

    YanıtlaSil
  7. Ilk defa aldim ve kullandim saclarim.dolasirdi yikarken anladim yumusacik yapti yikarken saclarim dalgali ve saclarim cok guzel bukle bukle oldu diger sampuanlarla yikadigimda saclarim cok dalgali oldugu icin kurudugunda toplaniyordu kisa gorunum oluyordu dple yikadigimda saclarim dogal ve uzun gorunuyor insallah hep boyle olur 2ci 3cu yikamada ilkgunku gorunumu olmazsa buraya yazacagim

    YanıtlaSil
  8. Ben bu şampuanı kullanmaya başlayınca çocukluk dalgalı kıvırcık saçlarıma yeniden kavuştum dökülmeyi azalttı

    YanıtlaSil
  9. Sls varsa tuzlu olara biliyorum

    YanıtlaSil
  10. ben dun aldim ve kullandim mukemmel bir sampuan saclari agirlastirmiyor tevsiye ederim

    YanıtlaSil
  11. Bende bugün aldım bana yüze ve vududumuza geldiği zaman tüylenme olur dediler kullanan arkadaşlar öyle bişe varmı Bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar bu şampuanın çeşitleri var hangisi öneriniz öğrenebilirmiyiz

    YanıtlaSil
  13. Merhaba , boyalı ve bakım yapılmış saçlar için mi etkili sadece?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boyalı saçlar için güzel sonuç göstereceğini düşünüyorum. Ama markanın başka çeşitleri de var onlara da göz atın mutlaka

      Sil
  14. Kepeğe iyi geliyormu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu şampuanın birkaç çeşidi daha var, bu iyi geliyor mu emin olamadım ama diğer çeşitlerinden iyi gelen mutlaka vardır.

      Sil