23 Haziran 2017 Cuma

Yuz Gunes Kremlerim | La Roche Posay, Cosmed, Babe, Bioderma, Bee Beauty


Selamlaar 

Uzuuun bir aradan sonra...
Buraları pek kullanamaz oldum sanırım artık tembelim. Blog yazmak çok zahmetli geliyor ve okunma sayımı gördükçe de kendimi teşvik de edemiyordum açıkcası fakat bir çok üründen bahsetmek için instagramı kullanamazdım. 
Yaklaşık 2 yıldır yüz güneş kremlerine merak salmış durumdayım ve normal yada vücut için olan yüz kremlerini yüzümüze sürdüğümüzde nasıl kötü etkiler yarattığını da gözlemledim. 
Bu sebeple eczane markaları olarak nitelendirdiğim markalardan denemeye başladım. 
Neyse kötü güneş kremlerinin verdiği kötü etkilerden bahsediyim. Öncelikle yağlı bir görüntü veriyor ve derinin altına da bir o kadar yağ bırakabiliyor. Benim cildim kuru olmasına rağmen küçük küçük yağ bezesi gibi şeyler çıkartmaya oldukça yatkın. Bi süre neden çıktıklarını anlamasam da sonra bu kötü kozmetikler, kremlerden vs çıktığını anladım tabi. Şimdi önüne geçtim nerdeyse yoklar fakat büyüseler ameliyatla aldırmak gerekiyor çünkü derinin altında görünenden daha fazlası var malesef. 
Şunu da ekliyim vücudumun bronzlaşmasına zaman zaman izin versem de yüzümün bronzlaşmasını hiç istemiyorum. Hem çok hızlı bronzlaşıyor, yaz dışında da bronzlaşabiliyor hem de ileriye dönük baktığımızda yaşlanmayı, kırışıklıkları artırıyor. 
Eğer fiyat konusunda bi endişeniz varsa -ki benim de var yazın oldukça pahalı oluyorlar- kıştan almanızı tavsiye ederim. Nerdeyse fiyatları yarı yarıya iniyor. Almak için internet sitelerini kullanın derim eczanelerde her zaman bi tık daha pahalı oluyor herhangi bir kampanya yoksa. 



La Roche Posay 50+ anthelios XL: ilk yüz güneş kremimdir. (Niveaları falan saymıyorum) Cook seviyorum sürüldüğünde hemen yüze sabitleniyor resmen ve hiç bi şekilde yağlı bi görüntü bırakmıyor. Hassas ciltler için uygun gayet. Hiç bir etki sivilce vs neden olmadı bende. Suya, tere dayanıklı fakat gün içinde özellikle de tatildeyken tazelemek gerekli tabi. Ben makyaj altına çok kez kullandım bi sorun olmadı. 
İçinde minimum kimyasal olduğunu parfüm ve paraben içermediğini söylüyor. Zaten hiç bir kokusu da yok iyi veya kötü. 
Ambalajı da oldukça kullanışlı fazla ürün gelmesine engel oluyor. Çalkalarak kullanılıyor. Ben nerdeyse 2 yıldır kullanıyorum ve asla bitmiyor. Bittiğinde tekrar alırım mutlaka. 
www.turuncukasa.com daki outlet bölümünden 25₺ ye almıştım(yanlış hatırlamıyor isem) şimdiki fiyatı 50-60 arası 
Onceden de yazisini yazmisim uzuunca. Buraya birakiyorum(http://selinolcay.blogspot.com.tr/2016/02/la-roche-posay-50-anthelios-xl-fluido.html?m=1


Cosmed SPF 50 Sun Essential: Ailenin en yeni üyelerinden. Yüksek koruma vaat ediyor. Çok hassas ciltler için de uygunmuş benim için hiç bir sorum yaratmadı. 
Hiç bi şekilde yağlı görüntü bırakmıyor. Bundan da oldukça memnun kaldım. 
3-4 ay önce turuncukasa.com dan 25-30 tl bir fiyata aldım. 


Babe 50+ Facial oil-free Sunscreen: bir dermotologun önerisi üzerine eczanede aldık. Çook hassas ciltler için bile uygun benim gözlemlediğim kadarıyla. Benim cildim hassas fakat öyle çook hassas değil yani. Bende de hiç bir yan etkisi olmadı. Bu da diğerleri gibi hiç bir yağlı etki iz vs bırakmıyor. Aslında hiç birinin kalıcılığını ölçemiyorum makyaj malzemesi değil sonuçta sildiğimde anlayabiliyim. Gün içinde yüzüm kızarıyor mu yanıyor o şekilde ölçüyorum. Hepsinin kalıcılıkları iyi fakat çok hassas bi cildiniz varsa ve terlemeye eğilimse bi kaç kere tazeleyin derim. Eczaneden 50₺ aldım. 


Bioderma Photoderm Max 50+ Tinted Ultra Fluid: kendisi tek renkli güneş kremim. Fakat rengi bana koyu geliyor firma gönderisiyle bakma şansım yoktu. O sebeple bronzlaşırsam kullanabiliyorum. Denediğim kadarıyla bunun da yağlı bi hissi vs olmuyor. Kapatıcılığı yok denecek kadar az. Bb kremsi bir ürün diyelim. Sanırım güneş kremlerinin o beyaz rengini yok etmek adına renkli yapılmış. 
Yeniden alır mıyım? Pek sanmam ama renksizini alabilirim. 
Fiyatı 50-60₺ arası 


BeeBeauty 30 sun fluid for face: eğer diğerlerine para veremem uygun fiyatlı bir şey istiyorum diyorsanız bu tam öyle bir ürün. Şu an bayram indirimi de varken aşırı uygun fiyatlı. Gratis tarafından gönderilmişti. Normalde yüz için ben hep 50 faktör tercih ederim bu sebeple bu ürünü hava çok güneşli olmadığı zaman (son zamanlarda) kullandım ve gayet sevdim. İçeriği anladığım kadarıyla oldukça temiz. Yüzde beyaz izler ve yağlı bir his bırakmıyor. Makyaj altına da oldukça kullanışlı. Kullanmaya kesinlikle devam edicem. 


Şimdilik elimdekiler bu şekilde. Öpüyoruum 





2 yorum :