26 Şubat 2016 Cuma

AliExpress Alışverişi | Nelere dikkat edilmeli? | Nasıl yapılmalı?

Herkese selamlar!

Bugün son zamanlarda ürünleriyle fazlasıyla karşılaştığım Aliexpressten bahsetmek istiyorum aslında site uzun yıllardır var ben 2-3 yıldır kullanıyorum da konuyla ilgili bilgisi olan da çok fakat ben hala tereddütleri olanlara, bilmeyenlere az da olsa yardımcı olmak istiyorum :)

Öncelikle Aliexpress bir Çin sitesi ve Çin malı ürünler sunuyor malum. Aslında Çin malı diyince insan almak istemiyor kalitesini sorguluyorum fakat baktığımızda ülkemizde satılan çoğu ürünler zaten Çin malı :(

Ben bu siteden genellikle telefonla ilgili şeyler, saat, takı vs şeyler alıyorum bi kaç kıyafet alma deneyimim oldu fakat sonucu hüsran. Malları çok kötü çıktı... son zamanlarda makyajla ilgili şeyler almaya başladım fırça, brushegg gibi.

ten ürünleri ve temel makyaj malzemelerinden (far, ruj gibi) hiç bir zaman almayı düşünmedim ucuz alıyım derken sağlığımdan olmak istemem. Ama zaten satılan fırçaların çoğunun Çinde üretildiğini ve satış fiyatlarını hak etmediğini düşünürsek fırça almak konusunda masum olduğumu düşünüyorum.

O zaman nasıl kullandığıma geçiyim bu giriş faslını kapatarak



öncellikle Bonusbay kullanarak siteye girmenizi öneririm aldıklarınızın bir kısmını geri dönmesi güzel bi şey.

siteyi türkçe seçseniz dahi aramalarınızda ingilizce kelimeler kullanın çünkü türkçe yazınca çok iyi şeyler çıkmıyor.



Ben genellikle aşağıda gösterdiğim işaretli yerlere tıklayıp bakmaya başlıyorum. Ne kadar çok sipariş verilmişse o kadar iyidir ve güvenilirdir.

site genellikle ücretsiz kargo imkanı sunsa da bazı ürünler de kargo ücreti alıyorlar. bakıyosunuz fiyatı çok iyi, kargo kısmına bakmıyosunuz sonra sepete bi ekliyosunuz karog ücreti hoş olmuyor :( zaten aynı ürünler bir çok satıcı tarafından satılıyor, birinde olmazsa başlarına bakın en uygun fiyatlıyı ve en iyisini bulmaya çalışın derim :)

Satıcı puanları kısmı da önemli en yüksek puanın 5 olduğunu düşünürsek 4.5 puanın altına inmeyin derim ben.




geçenlerde aldığım ve memnun kaldığım için olayı brusheggin üzerinden anlatmak istiyorum. ( yazısına buradan bakabilirsiniz)

puanlaması ve sipariş sayısı yüksek ürübnleri tercih edin. 

arama sonucunuzda son sayfalara kadar gitmeyin, sipariş sayısı 1000-800nun altında olan ürünlerden kaçın derim.




Aliexpress mobil uygulaması çok başarılı fakat mobil sitesi çok kötü bunu söylemem gerek.


Satıcıların ürün hakkında yorumları, Türkiyedeki kişilerin yorumlarını ve paylaşılan fotoğrafları görmek mobil uygulamasında çok kolay.


Son olarak belirtmeliyim ki bu sitede hiç bir şey garanti değil fakat ben şu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadım siparislerimin hepsi bana ulasti. 

Sanirim soyleyeceklerim bu kadar merak ettiginiz bi sey varsa yorum yazabilirsiniz ☺️

Hoscakalin...

4 yorum :

  1. The post is fantastic! I love it so much :)
    Have a wonderful weekend!

    www.theprintedsea.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Cok sevindim hem sizin adiniza hem kendi adima :)

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzu blog keşif etkinliğinden buldum takibe aldım sizde takibe alırsanız sevinirim :)
    http://yesmyldrm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil